Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ελπίδα ο κόσμος…

Γράψαμε και πριν από λίγο, για ακόμη μια φορά, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α2 αλλά και το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, το οποίο περνάει μια άνευ προηγουμένου κρίση. Μέσα σε όλη αυτή τη… μουντίλα όμως, υπάρχουν και κάποια ελπιδοφόρα σημάδια, τα οποία θα ήταν μεγάλο λάθος να μην τα αναφέρουμε και να μην τους δώσουμε την πρέπουσα σημασία. Και αναφερόμαστε φυσικά στην παρουσία των φιλάθλων, στα παιχνίδια της Α2, η οποία σταδιακά αυξάνεται, με αποκορύφωμα την χθεσινή 12η αγωνιστική, όπου τα περισσότερα κλειστά έσφυζαν από κόσμο και κατ’ επέκταση από… ελπίδα για το μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα, στην Δράμα, μια ομάδα που πριν από λίγο καιρό μάζευε τους φιλάθλους με το… ψαροντούφεκο, υπάρχει μια σαφής αναστροφή του κλίματος, η οποία έχει βέβαια άμεση σχέση και με την εκπληκτική πορεία του ΚΑΟΔ, ο οποίος βαδίζει με σταθερά βήματα στην επιστροφή του στην Α1. Πάνω από 1000 φίλαθλοι λοιπόν, έδωσαν το παρών στο παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά, κάνοντας τους ιθύνοντες του συλλόγου να μην πιστεύουν στα μάτια τους και δημιουργώντας ένα σημαντικό ρεκόρ προσέλευσης για τα φετινά ματς στο "Κραχτίδης".
Σταθερά εντυπωσιακή είναι και η προσέλευση στο κλειστό της Πάτρας, όπου ο Απόλλωνας έχει αποδεδειγμένα πολύ και πιστό κόσμο. Πάνω από 1500 φίλαθλοι, παρακολούθησαν το ματς με τον Πανερυθραικό, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά και συγκεκριμένα στην Αμαλιάδα και το κλειστό του Κόροιβου ήταν γεμάτο…
"Σόλντ άουτ", είχαμε χθες και στο γήπεδο των Σερρών, το οποίο ήταν κατάμεστο στην αναμέτρηση με το Λαύριο, ενώ γεμάτο από άκρη σε άκρη (όπως και σε κάθε αγώνα φέτος), ήταν και το κλειστό της Κατερίνης, στη νίκη του Πιερικού επί του Άργους.
Τα γεμάτα γήπεδα, όμως δεν αφορούν μόνο την επαρχία, που… θεωρητικά "διψάει" περισσότερο για μπάσκετ. Στο κλειστό του Υμηττού δεν έπεφτε… καρφίτσα στο ματς του Αμύντα με τον Πανελευσινιακό, ενώ η συνύπαρξη των γηπεδούχων με πάνω από 100 φίλους των "σταχυοφόρων" ήταν αρμονική χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Στο Μετς τέλος (Παγκράτι – Ολυμπιάδα), ένα γήπεδο με πιστό παραδοσιακά κοινό και χθες υπήρχε πολύς κόσμος, με την κεντρική κάτω εξέδρα να είναι κατάμεστη και πολύ κόσμο και από πάνω… (συνολικά περίπου 1000 άτομα).
Οι χιλιάδες λοιπόν φιλάθλων που γέμισαν τα οχτώ γήπεδα της Α2, αποτελούν την σημαντικότερη προοπτική για το μέλλον του αθλήματος, καθώς αποδεικνύουν ότι υπάρχει… αύριο, έστω και αν το σήμερα είναι… κατάμαυρο. Άλλωστε, όπως είπε και κορυφαίος μπασκετικός δημοσιογράφος με χιλιάδες ώρες… πτήσης στα γήπεδα: "Έτσι όπως είναι η Α1, χίλιες φορές καλύτερα να βλέπεις τα ματς των… μικρών".

*** Το κείμενο το έγραψε ο συνάδελφος Γιάννης Ευδαίμων και δημοσιεύθηκε σήμερα Κυριακή στο Basketblog.gr

28 σχόλια:

  1. Σημαντική η στήριξη του κόσμου της Δράμας στη μεγάλη προσπάθεια του ΚΑΟΔ. Θα ήταν κρίμα η πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας να μην είχε τη συμπαράσταση του κόσμου (όπως στην αρχή όπου δεν υπήρχε ικανοποίηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλαδα ο κοσμος στηριζει με την παρουσια του τις ομαδες μονο οταν πηγαινουν καλα, και η αυξηση του κοσμου συνοδευεται και απο ατομα ασχετους καφρους που πανε σε 2 ντερμπι σε ολη την σεζον. Σε διαφορετικη περιπτωση τα γηπεδα εχουν 100 με 150 ανθρωπους που απαρτιζονται απο τις γκομενες των παικτων τα μελη των διοικησεων, και καποιους ρομαντικους μπασκετοφιλους,,δυστυχως αυτοι ειναι η αληθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς έτσι είναι η πραγματικότητα γενικά στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν υπάρχουν πολλά άτομα που να ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει έτσι είναι η πραγματικότητα .
    Αλλά γιατί να πάω με το παιδί μου να δω ένα παιχνίδι που δεν έχει καθόλου θέαμα με γερασμένους παίκτες και προπονητές.Με ακόμη χειρότερους παράγοντες και κάφρους που θέλουν να βγάλουν την μ... τους στο γήπεδο.
    Υπάρχει μια ένδειξη πως κάτι μπορεί να αλλάξει και να συμετέχουν νέοι παίκτες στις ομάδες για να γίνει και πα΄λι η Α2 φυτώριο για την Α1?.
    Στην Δράμα υπάρχει στόχος και είναι η άνοδος όπως και στις Σέρρες το ίδιο. Τι γινόταν την προηγούμενη χρονιά που ήταν τρεις και ο κούκος.
    Μήπως χρειάζεται να υπάρχει και κάποιο κίνητρο για την προσέλκυση των φιλάθλων.
    Ποιοί είναι οι στόχοι των ομάδων ο προγραμματισμός τους .
    Αυτοί ακόμη δεν έχουν καταλάβει σε ποιά εποχή ζούμε .Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν λάβει τα μέτρα τους και θα θωράκιζαν το άθλημα για το οποίο "ενδιαφέρονται"
    Και τελευταίο για το θέαμα άστα να πάνε .
    Ελάχιστα παιχνίδια είναι για να τα δεις ακόμη και στην Α1 και αυτό γιατί οι προπονητές σημείο των καιρών θεοποίησαν την άμυνα και ξέχασαν πως είναι πρώτα θέαμα .
    Ο Μαλκοβιτς ζει αυτός μας οδηγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...και οχι μονο αυτο. Στην Ιταλια που σπουδαζα παρακολουθησα καποιους αγωνες της τοτε firestone Bari. Ομαδας που αγωνιζοταν σε ενα ερασιτεχνικο πρωταθλημα τυπου του δικου μας περιφεριακου στο ποδοσφαιρο. Το πανεπιστημιακο γηπεδο θα το ζηλευαν και ομαδες της δικιας μας Α1 και ειχε πολυ κοσμο. Συμπερασμα..αγαπαμε μονο τις ομαδες οταν πηγαινουν καλα, και οχι τα σπορ. Με παικτη-προπονητη Στεφανο Ρουσκονι χαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κείμενο του φίλου xanthibasket τα λέει όλα για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και θα συμφωνήσω 100% μαζί του.

    Και θα τονίσω ιδιαίτερα το ρόλο της σωστή συμπεριφοράς των παραγόντων. Ένας διαφθαρμένος παράγοντας που κάνει συνεχώς βρωμιές και εφαρμόζει ύπουλες τακτικές, προσπαθώντας να κερδίζει αγώνες εκτός γηπέδο, είναι λογικό να φάει απαξίωση από τους φιλάθλους. Θα του γυρίσουν την πλάτη. Ο κόσμος θέλει να βλέπει αυθεντικά και καθαρά παιχνίδια. Όλοι έχουμε παρατηρήσει τα αίσχη που γίνονται σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον στη Α2.

    Εδώ έφτασε στο σημείο, παλιότερα, παράγοντας ομάδας να δηλώσει δημοσίως ευθαρσώς ότι πούλησε αγώνα σε άλλη ομάδα του ίδιου νομού για να τη σώσει ωστε να... ευνοήσει το άθλημα του νομού. Και μετά από αυτό δεν τον κάλεσαν έστω σε απολογία! Όλα πάσχουν στο ελληνικό μπάσκετ. Και πάνω από όλα το κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασα τις παραπάνω απόψεις και μπορώ να πω, πως συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο -προσωπικά- πιστεύω πως υπάρχει μία βασική παράμετρος που δεν έχει θιχθεί και για εμένα είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά.
    Να το πω αλλιώς. Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Απόλλωνας έχει 1000 διαρκείας; Μία ομάδα ιστορική δηλαδή που ωστόσο δε μαγεύει με την αγωνιστική της παρουσία. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο ρόστερ θα δει πως από τους 14 παίκτες οι 11 είναι είτε Πατρινοί είτε από την ευρύτερη περιοχή.
    ΝΑΙ ο Απόλλωνας εκφράζει την Πάτρα.
    ΟΧΙ ο ΚΑΟΔ, η Ολυμπιάδα, το Ρέθυμνο, ο Αρκαδικός, η ομάδα μου η Χαλκίδα όταν πήγαινε καλά, δεν εκπροσωπούν τις πόλεις τους. Ομάδα που χτίζεται με "δανεικούς" παίκτες να πάει να βρει και δανεικούς φιλάθλους.
    Όταν ο Απόλλωνας παίζει με πέντε παίκτες στην πεντάδα που προέρχονται από τα σπλάχνα του. Όταν ο Κόροιβος έχει στο ρόστερ του παίκτες που έχουν φάει τα "σκατά" του τοπικού και της Γ' Εθνικής, είναι λογικό να έχουν δίπλα τους τον κόσμο.
    Τα περί παραγόντων κτλ προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Συνήθως οι κακοί παράγοντες απομακρύνουν εκείνους που θέλουν εξουσίες στην ομάδα. Οχι τον κόσμο.
    Όσο οι ομάδες της περιφέρειας δεν στηρίζονται σε γηγενείς παίκτες τόσο θα μοιάζουν ξένες στον κόσμο...
    Σπύρος Βασιλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Edw tha diafwnhsw me ton Spyro.To na mh phgaineis sto ghpedo epeidh den exeis ghgeneis paiktes einai deigma topikismou.Ki o topikismos einai eidos fanatismou.Kai molis prin ligo symfwnousame oti eimaste kata tou fanatismou.Vevaia de thelw na tsouvaliasw katastaseis,allo o fanatismos pou prokalei via kai allo o sygkekrimenos fanatismos.Kai stis 2 periptwseis pantws yparxei provlhma.Eimaste oti pio periergo exw dei.Oi misoi Ellhnes einai Panathinaikoi oi alloi misoi olympiakoi..kai oloi mazi exoyn provlhma pou sthn topikh omada tous de paizoun paidia ths polhs.Th stigmh pou oi idioi px den einai athinaioi kai peiraiwtes alla yposthrizoun atihnaikh kai peiraiwtikh omada.Kai taytoxrona de tous peirazei pou o pao kai o osfp den paizoun me athinaious kai peiraiwtes paiktes.An vgazete akrh peite to mou kai mena.Dhladh apo ekei pou legame eksw oi ksenoi apo thn A1 (h kai thn A2) twra tha leme kai eksw oi mh ntopioi?Telika sto ghpedo phgainoume gia opoiodhpote allo logo ektos tou na doume basket?
    O monos logos pou mporw na dextw san pragmatika sovaro kai aksio shmasias kai na exei sxesh me tous paiktes einai to oti isws leipoun pleon oi paiktes pou tha enepnean ton kosmo me ton xarakthra tous kai th proswpikothta tous.An kapoios de paei sto ghpedo gia to logo ayto mporw na to katalavw.Gia opoiodhpote allo logo exw na pw "mh swsete na rtheite.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Απολλωνας πιστευω οτι εχει περισοτερο κοσμο αναλογικα, διοτι απλα ειναι μια πολη 200.000 κατοικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. De nomizw,h larisa akoma kai sthn A1 pou htan de mazeve toso..endexomenws na einai ayto pou eipe o Spyros se syndiasmo me to oti exei istoria h omada..alla epimenw oti einai ekshsou arrwsth h logikh ayth gia na epilekseis an tha pas sto ghpedo h oxi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nomizw oti o kaod adikeitai me vasi ta osa legontai.Thimamai panta to gipedo tou kaod apo palies epoxes b ethnikis gemato,me diko tou kosmo basketiko kai oxi fanatiko me tin kaki ennoia.Apla perase mia diskoli fasi otan apo ta psila(A1) epese sta xamila(B).To kraxtidis fetos einai gemato oxi giati irthan kapoioi 'asxetoi' na doune ta panigiria alla giati epestrepse o wraios kosmos tou kaod pou eixe kapws 'kriwsei'.Kai de tha ithela na mpainei stin idia moira o kosmos tou kaod me tis olympiadas,tis xalkidas,tou arkadikou..Nai ontws respect ston kosmo tou apollwna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί δηλαδή δε μπορεί να μπαίνει στην ίδια μοίρα ο κόσμος του ΚΑΟΔ με των άλλων ομάδων. Τι παραπάνω έχει δηλαδή; Τι διαφορετικό;
    Έχεις πάει δηλαδή σε άλλα γήπεδα της περιφέρειας (γιατί ουσιαστικά γι αυτά μιλάμε);
    Αυτό που λες είναι τοπικιστικό. Μπορώ κι εγώ να σου πω πολλά παιχνίδια της Χαλκίδας, ιδίως τα πρώτα χρόνια με 1200 και πλέον φιλάθλους. Αλλά δεν αξίζει να μπούμε σε αυτή τη λογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ - ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ- ΟΧΙ GREEKLISH - ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεματο το γηπεδο δεν ηταν στη Β Εθνικη στα τελη του 90.Και λογικο ειναι να μην ηταν γεματο.2 χιλιαδες ατομα σε παιχνιδια Β Εθνικης;Ας ειμαστε σοβαροι.Απλως μαζευε σταθερα 500-600 ατομα.Φετος δεν γυρησε κανενας κοσμος μπασκετικος.Απλως ειναι αυξημενος οπως ηταν αυξημενος και το 2000.Στα πανηγυρια ειμαστε πρωτοι.Λιγοι ηταν ΚΑΟΔ στην Β ομως πριν 4 χρονια.
    Παντως ειναι γεγονος οτι επειδη ο ΚΑΟΔ ειναι ανεξαρτητη ομαδα και δεν ειναι το τμημα μπασκετ ενος συλλογου που "ειδικευεται" στο ποδοσφαιρο μαζευει πιο μπασκετικο κοινο απο αλλες ομαδες τετοιους ειδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σπύρο όταν λέω πως η Α2 πρέπει να είναι το φυτώριο της Α1 αυτό εννοώ.
    Φυτώριο σημαίνει μικροί παίκτες από τα τμήματα υποδομών.
    Οι ομάδες της Α2 πλην των ΚΑΕ υποτίθεται πως πρέπει να έχουν και μια παιδική ομάδα μια ακαδημία για την οποία παίρνουν σχεδόν το 1/4 του προυπολογισμού τους. Εδώ είναι ο ρόλος των παραγόντων. Στην Ξάνθη πήραν 8 παιδάκια έβαλαν μια στολή ΑΣ ΞΑΝΘΗ και δικαιολογούσαν τα χρήματα της επιχορήγησης.Όταν το παραγοντιλίκι είναι υγιές αυτό θα βγαίνει προς τα έξω. Στην αντίθετη περίπτωση αυτό που γίνεται χρόνια τώρα διώχνει μακρυά τον κόσμο.Και όχι μόνο τους φιλάθλους αλλά και δυο τρεις σοβαρούς που θέλουν να ασχοληθούν με τα διοικητικά.
    Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αν είσαι σοβαρός με υποδομή οργάνωση και ο σκοπός είναι να πάς μπροστά το άθλημα κάποια στιγμή θα γίνει αυτό και θα μείνει για πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλε xanthibasket εδω μαλλον θα διαφωνησω και με σενα.Καταρχην μην κανεις τον διαχωρισμο ΚΑΕ-ΑΣ.Εκτος του οτι μπορουν να υπαρξουν (και υπαρχουν) ΑΣ που λειτουργουν πιο οργανωμενα απο ορισμενες ΚΑΕ ακομη και της Α1,ολοι στο ιδιο καζανι βραζουν.Ειδικα στην Ελλαδα που αν δεν επιβαλλοταν απο το νομο μια ομαδα της Α1 να ειναι ΚΑΕ τοτε το 90% θα ηταν και ΑΣ.
    Απο εκει και περα δεν μπορεις να υποχρεωσεις καμια ομαδα για το που θα επικεντρωθει.Κι αυτο το λεω σαν φιλος του ΚΑΟΔ που ιδιαιτερα φετος προφανως και ανυπομονω για την Α1.Με ποια λογικη θα υποχρεωσεις τον ΚΑΟΔ για παραδειγμα να μην κανει πρωταθλητισμο και να επικεντρωθει στην παραγωγη παικτων;Πως ειναι δυνατον η Α2,δηλαδη το πρωταθλημα που οδηγει στην Α1,να λειτουργει σαν φυτωριο νεων παικτων;Για μενα κατι τετοιο ειναι αδυνατο με τη σημερινη μορφη των πρωταθληματων.Οταν και αν γινει η Α1 κλειστο πρωταθλημα τοτε οι ομαδες που θα βρισκονται εξω απο την Α1 θα εχουν καθε κινητρο για να μην πω υποχρεωση να λειτουργησουν ως φυτορια.Προς το παρον ομως αυτο δε γινεται.Αυτη τη στιγμη αυτο που μπορει να γινει ειναι ολες οι ομαδες απο τον ΠΑΟ μεχρι την τελευταια της ΕΣΚΑ να κανουν πραγματικη δουλεια στις υποδομες τους.Οσο ομως υπαρχει το κινητρο της μεγαλυτερης κατηγοριας το οποιο δημιουργει και τον ανταγωνισμο δεν μπορεις να ζητας απο ομαδες να μην επιδιωκουν να πανε ενα βημα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε από την Δράμα δεν μπαίνω σε διαχωρισμο ΑΣ και ΚΑΕ. Αν κάποιο μοντέλο λειτουργεί καλύτερα ας αποτελέσει και πρώτυπο.
    Το ότι η Α2 πρέπει να λειτουργεί σαν φυτώριο της Α1 δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει και ο ανταγωνισμός
    ο πρωταθλητισμός.Δεν λέω πως σώνει και καλά πρέπει να επικεντρωθεί στην παραγωγή παικτών .
    Αν η πλειοψηφία των παικτών αποτελείται από παιδιά της περιοχής της ακαδημίας κλπ αυτόματα θα είναι και φυτώριο παικτών.
    Τελευταία ασχολούμαι με τα όσα γίνονται στον Ν.Σερρών. Κάποια στιγμή η καταπληκτική δουλειά που γίνεται στις υποδομές θα φέρει μεγάλα αποτελέσματα. Μιας και είσαι από την γειτονιά μπορείς να ενημερωθείς και συ.
    Το μέλλον είναι στις υποδομές τύπου Μπαρτσελόνα.
    Θα χαρώ πολύ να ξαναμπεί ο ΚΑΟΔ στα μεγάλα σαλόνια. Ότι καλό γίνεται στην γειτονιά μου έχει αντίκτυπο και στο δικό μου σπίτι.
    Την χρονιά 2009-2010 είδα πολλά παιχνίδια του ΚΑΟΔ και μάλωσα με αρκετούς που δεν πίστευαν στις ικανότητες του Τακιανού.
    Χαρείτε την ομάδα γεμίστε το γήπεδο απαιτήστε καλό θέαμα .Αυτό είναι το μπάσκετ.
    Επειδή σαν υπογραφή εμφανίζεται το xanthibasket το όνομά μου είναι Δημήτρης Χ"Αντωνίου.
    Ευχαριστώ τον Σπύρο για την φιλοξενία . Μου λείπει πολύ η Α2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην Πάτρα παίζει ρόλο αυτή η λογική με τους γηγενής παίκτες, αλλά πολύ περισσότερο η προβολή και η ιστορία της κάθε ομάδας. Γενικά έχω παρατηρήσει πως η ουσία του μπάσκετ, που είναι η ψυχαγωγία και το θέαμα, δυστυχώς λαμβάνεται ελάχιστα υπόψιν από τους Έλληνες φιλάθλους. Πιο πολύ τους εξιτάρουν οι τσακωμοί και ο φανατισμός στα ντέρμπι παρά το ίδιο τα άθλημα και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Βέβαια και η προβολή του μπάσκετ στην Ελλάδα είναι μηδενική. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη την Κυριακή που μας πέρασε και σίγουρα ήταν το αποκορύφωμα αυτής της απαξίωσης. Οι αθλητικές εφημερίδες δεν ανέφεραν καν τα αποτελέσματα της Α1 και της Α2 μπάσκετ, ασχολούμενες μόνο με το ποδόσφαιρο!!! Λες και το ποδόσφαιρο είναι πιο θεαματικό ή πιο ενδιαφέρον ή πιο επιτυχημένο από το μπάσκετ στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Δημητρη,το θεμα ΚΑΕ-ΑΣ το εθιξα γιατι (ισως λανθασμενα) καταλαβα να λες οτι "ΟΙ ΚΑΕ ως επαγγελματιες δεν εχουν τοσο μεγαλο λογο να το κανουν,αλλα τα ΑΣ θα επρεπε να το κανουν ως ερασιτεχνες" και απλως λεω οτι ΚΑΕ και ΑΣ στην Ελλαδα ειναι απλες ταμπελες χωρις ουσιαστικες διαφορες περα απο τα οποια νομικα.
    Aπο εκει και περα εκ των πραγματων να υπαρχουν 16 ομαδες στην Α2 και να παιζουν μονο με μικρους απλα δεν γινεται.Και για οσο θα υπαρχει ο ανταγωνισμος και το κινητρο του πρωταθλητισμου (η της παραμονης) απλα δε θα γινεται.Ολοι θα προσπαθουν να φτιαξουν το καλυτερο δυνατον ροστερ που σημαινει οτι δε θα παιζουν μονο με μικρους η μονο με γηγενεις.Αυτο που μπορει να γινει ειναι το μοντελο του ΚΑΟΔ με μια θυγατρικη σε μικροτερες κατηγοριες που θα ψηνει τους παικτες.Αυτο ειχε δουλεψει στη Δραμα αφου Μουλακης,Χαρισμιδης,Μανωλας,Εξουζιδης,Τασουδης,Μελισσαριδης ειχαν περασει απο Τιτανες πριν απο τον ΚΑΟΔ.Οι υποδομες του ΚΑΟΔ δυστιχως ατονισαν την περιοδο της Α1 και επειτα αλλα τα τελευταια χρονια εχει ξαναρχισει η οργανωμενη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνούμε απόλυτα μέσα στη διαφωνία μας.
    Γίνεται καλή δουλειά στους Τιτάνες και ειδικά στο γυναικείο μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημήτρη αλίμονο που δε θα σε "φιλοξενούσα".
    Στο χρωστάω άλλωστε τόσες φορές σε "έκλεψα" πέρυσι. Κι ας μην ήπιαμε τα τσίπουρα που είχες υποσχεθεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα παντα ξεκινανε απο την υποαναπτικτη παιδεια των Ελληνων για τους λογους που αναφερατε πιο πανω. Ποιος θα ξεχασει τα ξεφτιλικια του 2004!!! στο τελικο των 200μ οπου οι Ελληνες ειχαν προπληρωσει Κεντερη και θελανε να δουνε Κεντερη, λες και ηταν ιπποδρομος. Στους κρικους παλι στον τελικο με τον Ταμπακο επικρατουσε ποδοσφαιρικη ατμοσφαιρα και αυτο σχολιαστηκε αρνητικα απο τους ξενους του αθληματος, η το θεικο;...εκεινο το νοκ αουτ του Κορεατη στο ταε κβον ντο στον Νικολαιδη που εφαγε κατι μπουκαλια επειδη τολμησε να πανηγυρισει. Ασχετα ολα αυτα με το ειδος του μπλογκ, αλλα χρησιμα να τα φερνουμε στην μνημη μας να βλεπουμε ποιοι ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σπύρο βγήκε νέα παραγωγή .
    Αρίστης ποιότητος δυναμίτης 46% .
    Όπως και κρασί ελεγχόμενης παραγωγής και προέλευσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. epeidi k ego eimai apo Drama....alla ap'aytous pou asxolountai me OLA ta athlimata..k as paizo MONO basket apo ta 6 mou...k malista k ston KAOD alla k stin thigatriki tou tous titanes...k as eimai molis 21..ayto pou exo katalavei g tin poli mou..k sygkekrimena g to opadiko kinima tis Dramas einai pos MONO otan doun oti eite i DOXA eite tora k o KAOD pane kala...gemizoun to gipedo...eno sta dyskola kaneis den einai ekei...mono o pateras mou...oi theioi mou...klp...aytoi diladi pou xeroun TI THA PEI DOXA k tin exoun zisei stis DOXES THS....ayto g mena einai aparadekto..gt o sostos opados fainetai MONO sta dyskola....de fainetai sto otan uparxei ena ntermpi DOXA- panaitolikos...i KAOD-rethymno...........ayto einai to parapono m me tous sympolites mou..pou nomizo oti ginetai pantou auto........k na grapso k ego to sxolio tou "KAOD"...sta eykola eimaste OLOI doxa...kaod....aris.....klp klp.......sta dyskola....? na zitiso mia sygnomi gia ta greeklish apo ton "A2BASKET"..apla to eida molis teleiona to keimenaki mou....thanx!!!!! a....k kali synexeia sto site sas paidia.....POLLA BRAVO!!!!!!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το χειροτερο ειναι αλλο.Εχει τα 2 τελευταια χρονια που εχει πιασει μια πρεμουρα φιλους της Δοξας να συγχωνευθει-μετονομαστει ο ΚΑΟΔ σε Δοξα.Εχω ακουσει να λενε οτι "εγω θα παω στο γηπεδο μονο αν αλλαχθει το ονομα" και αδυνατουν να καταλαβουν οτι δεν ειναι αναγκη ολες οι ομαδες σε ολα τα αθληματα να ειναι ΔΟΞΑ.Αυτο απο μονο του ειναι αποδειξη του για ποιους λογους ο κοσμος στην πλειονοτητα του σε ολη την Ελλαδα παει στο γηπεδο.Λογοι εντελως ασχετοι με τον βασικο λογο που θα ηταν να πας να δεις μπασκετ,ειναι γι αυτους σημαντικοτεροι.Να τους χαιρομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. να σου πω κάτι??? αν κ ήμουν μικρός τότε...... Θυμάσαι όταν μετονομάστηκε ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ στο βολλευ που είχαμε σε ΔΟΞΑ....??????????????? τι είχε σαν επακόλουθο το συγκεκριμένο εγχείρημα?? να διαλυθεί Η ΔΟΞΑ και να σβήσει το βόλλευ τελείως από τη Δράμα μας....ενω τότε με τον Ηφαιστο πηγαίναμε τρένο....αν γίνει κάτι τέτοιο κ με τον ΚΑΟΔ....αν κ δε το νομίζω θα είμαστε και πολύ ΜΑΛΑΚΕΣ.......γτ ήδη είμαστε.......δε ξέρω...εγώ τα έχω χάσει με τον βρωμολαό της Δράμας σε τέτοια θέματα πάντα.......μια ζωή κόμπλεξ...όπως κ όταν πρωτοήρθε ο Σάμιος........ασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aυτο τους ελεγα κι εγω.Η απαντηση ηταν οτι η ομαδα αλλαξε ονομα οταν ηταν ηδη τελειωμενη η κατασταση και πηγαινε να βαρεσει διαλυση.Οποτε τους υπενθυμισα οτι καποτε η ιδια η Δοξα ειχε ομαδα μπασκετ,την οποια φροντησε μονη της να εξαφανισει.Δε νομιζω να κανει ο ΚΑΟΔ τετοια βλακεια ποτε για να ικανοποιησουν την χαζη ματαιοδοξια τους καποια ατομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή